Mieke de Maeyer

De kracht achter Studiomie.

In 1999 studeerde ik af aan de academie voor schone kunsten, vrije beeldende vorming, in Gent.
Drie jaar lang motiveerde en enthousiasmeerde ik studenten van het kunst secundair onderwijs om op zoek te gaan naar verhalen en belevenissen binnen de kunst en binnen zichzelf. Uiteindelijk besliste ik om het voor mij te strakke onderwijsorgaan achter me te laten en tijd vrij te maken om mijn eigen verhaal vorm te geven.
Gedrevenheid, verwondering, ambitie en creativiteit zijn de pijlers van mijn levensvisie.  

De verwondering en bewondering voor mijn twee opgroeiende kinderen Warre en Roos spelen een belangrijke rol in mijn verhaal. Ik heb bewust gekozen om niks te moeten missen van hun eerste jaren, en ondertussen creëerde ik tijd voor prospectie, ideeën, studie op vlak van design, vormgeving, kunst en kleurgebruik in de maatschappij.
Wat er rondom mij gebeurt en beweegt, inspireert me, iedere dag. Ik houd de vinger aan de pols. Door goed op de hoogte te blijven van wat zich afspeelt in de wereld van vormen, kleuren, esthetiek, licht en materialen, blijf ik steeds dat stapje voor. De toenemende passie voor de taal van de kleur is inmiddels uitgegroeid tot een van mijn specialiteiten.

In 2006 kocht ik een pand in het centrum van Gent. Een oude smidse met karakter en heel veel werk. De ideale uitvalbasis voor Studiomie.
De mogelijkheden van Studiomie zijn eindeloos: tekenen, denken, ontwerpen, verbeelding, intuïtie, verbazen, verwelkomen, samenwerken. In Studiomie krijgt mijn verhaal verder vorm.