top of page

FULL OPTION INTERIOR

Studiomie helpt je all the way bij het ontwerpen van je droomwoning. Een woning waar het oog nooit op één plek blijft rusten, die naar je glimlacht, je thuis doet voelen

en je fantasie prikkelt.

Back%20to%20business%20%E2%9C%A8_De%20St
Yes! Mijn droomhuis gevonden! De renovatie kan beginnen.

Je hebt je droomhuis gevonden of 

je huis is toe aan een grondige opfrisbeurt.

Het mist nog persoonlijkheid en karakter.

Hoe kan je de ruimtes opdelen tot een spannend geheel?

Een keuken op maat is waar je van droomt.

Je wil een connectie tussen binnen en buiten.

Je droomt van een thuis dat symbool staat voor warmte en gezelligheid.

Materialen en kleuren, graag!

Maar je ziet door het bos de bomen niet.

Je wil er tot rust komen maar ook energie krijgen. 

Er moet geschilderd worden, en zo veel meer, ...

Je wil een ontwerp op maat!

Je hebt geen tijd en besteed alles liever uit aan 

ervaren mensen. 

Je hebt iemand nodig die je 100% vertrouwt.

Iemand die naar je wensen luistert en ze weet om te zetten in de juiste beleving.

je bent op zoek naar een interieur vormgever die haar vak kent en werkt met zeer kwalitatieve aannemers. 

ontwerp keuken studiomie 2.jpg
Mieke is de interieur vormgever waar je naar op zoek bent.
Met passie, plezier en vakkennis ontwerpt ze je woning.

VRAAGSTELLING

OPLOSSING

RUIMTE Je droomhuis bestaat uit ruimte opgedeeld in kamers, afzonderlijke ruimtes. Trek je de kamers open of werk je met hun vast omschreven lijnen? Wat zijn hun positieve en negatieve eigenschappen? 

COMMUNITY Wie zijn de bewoners van het huis? En hoe zorg je ervoor dat iedereen er zich goed voelt? Misschien is er een gedeelde tuin met de buren of misschien heb je juist nood aan je eigen rustige eiland weg van de drukte. Welke fijne oplossingen bestaan er om verschillende karakters toch zichzelf te laten zijn. Hoe fijn is het als je huis een thuis is voor je gezin en een warm uitnodigend huis voor familie en vrienden? 

NATUUR Licht stroomt binnen, werpt schaduwen in de ruimte. Een tuin vol bomen doet groen reflecteren in de ramen. Een stadskoertje, misschien aan de grijze kant. Vogel geluiden of stads geluiden. Kabbelend water. Siezoenen die veranderen en de kamers in verschillende sferen toveren. Allemaal elementen die je al snel over het hoofd ziet maar zo bepalend zijn voor de beleving van je droomwoning. 

Mieke helpt je het belang van ruimte, proportie en zuiverheid te begrijpen. Hoe de ruimte je kan inspireren. Door dieper in te gaan op wat je in handen hebt en de kwaliteiten van de ruimtes te doorgronden kom je tot onverwachte ontdekkingen. En misschien is een kleine ingreep al voldoende om meerwaarde te creëren. 

 

Hospitality is een passie van Mieke. Gasten een warm welkom geven in het One Room Hotel, food events organiseren waar sfeer en beleving de gasten inspireren en woningen creëren waar elke bewoner zich thuis voelt. 

Door gerichte vragen te stellen komt Mieke tot een oplossing die past bij elke bewoner.

Bijvoorbeeld: Hoe ziet een weekenddag eruit in je droomhuis? wat doe je, wat voel je, wat zie je? Herhaal dit voor een doordeweekse werkdag. Hoe voelt je droomhuis. Wat wil je absoluut niet en wat wel. 

 

Mieke neemt ze allemaal op in het overzicht met tips and tricks. Ze bekijkt de woning van binnen naar buiten en omgekeerd. Zoekt naar linken die gelegd kunnen worden tussen binnen en buiten. Natuur in je leefomgeving is van cruciaal belang. Het brengt rust en sfeer. Dit hoeft geen grote tuin te zijn. Met de juiste planten, een boeketje bloemen, ... kan je binnenshuis een buitengevoel creëren. Met de juiste ingrepen kan je binnen en buiten laten overvloeien. Alle zintuigen spelen mee in de juiste beleving van je thuis. 

 

EYECATCHER Kleur kan je aanbrengen op de muren. Maar kan evengoed een accent zijn in je meubilair. Een oude kast wordt plots hedendaags en stijlvol. De eyecatcher in de kamer!

Er zijn oneindig veel mogelijkheden om kleur toe te voegen in je woning. Heb je meubels die een likje verf mogen krijgen vertel het dan zeker aan Mieke. Samen zoeken jullie een geschikte plaats in de woning en leert Mieke je welke kleur op de muur perfect combineert met de nieuwe kleur op je meubel. Bovendien geeft Mieke je heel graag praktische schilder tips. Van welke korrel schuurpapier, tot verf of olie, ...

Voor je het weet heb je een sfeervol hoekje in de kamer, een echte eyecatcher.

In dit pakket neemt Mieke kleur mee in het advies. Bekijk zeker eens de pagina Colourful interior voor meer info over kleuradvies.

MATERIAAl "Tactiele materialen hebben een buitengewone diepte. Hun gestructureerde oppervlakken vormen licht en schaduw, waardoor een zacht, organisch landschap ontstaat waar het oog doorheen kan dwalen." Marcio Kogan

De zoektocht naar de juiste combinatie van materialen, hoe begin je daar aan. 

Materialen kunnen terug komen in tal van mogelijkheden. In bouwmaterialen bij ingrijpende verbouwingen. Maar evengoed in meubilair, accessoires en objecten. Proportie, zuiverheid en ruimte zijn hier van groot belang. Mieke weet het evenwicht te vinden en heeft een heel grote materialen kennis.

SFEER Ontstaat door de spanning tussen verschillende ruimtes. Door gebruik te maken van kleurschakeringen en het spel van warm licht en schaduw. De plaats waar je in je huis naar toe gaat hangt af van je stemming of van de mensen met wie je samen bent. Sfeer ontstaat door oog te hebben voor de details, het juiste lampje op de juiste plaats, een object dat iets verteld over zijn bewoners. Je huis vertelt een verhaal. Het leest als een dagboek.

Mieke helpt je in het grotere geheel de details te zien die sfeer brengen in je woning. Er is plaats voor heel persoonlijke objecten, tekeningen, kunst die een verhaal vertellen. 

VAKMANSCHAP is de vaardigheid om hoog kwalitatief werk af te leveren. Een ontwerp kan nog zo mooi zijn, als het zonder vakmanschap gebouwd wordt kan het flink tegenvallen. Ervaren vakmannen kennen hun metier, voor hen is meten weten. Ze dragen zorg voor de klant. Dit betekent dat ze u kunnen gerust stellen en dat ze verzorgd en proper te werk gaan op de werf.

Mieke werkt enkel met ervaren vakmensen  die ze voor 100% vertrouwt en kwaliteitsvol werk afleveren. Waarmee een vlotte en duidelijke communicatie is zodat de planning overzichtelijk is en timing vlot verloopt. Ze werkt met een team van meubelmakers / schrijnwerkers die tevens thuis zijn in elektriciteit en aansluitingen op loodgieterij en een schilders team dat naast de eenvoudige schilderwerken gespecialiseerd is in unieke en verfijnde  technieken. 

Kwaliteit, afwerking, communicatie en een propere werf worden hier dus hoog in het vaandel gedragen.

Dit pakket bestaat uit een advies op maat. Bij een vrijblijvend gesprek worden al je wensen genoteerd en werkt Mieke voor jou een offerte uit. 

bottom of page