top of page

De kinderkamer die mee groeit ...

Bijgewerkt op: 21 jun. 2021

Kinderen groeien als kool. De kinderkamer is dan ook de meest veranderende kamer van het hele huis.

Van baby tot tiener en jong volwassenen groeit die paar vierkante meter in huis met hen mee.

Interesses, hobby's, spelmomenten veranderen voortdurend en hun kamer is daar de perfecte weerspiegeling van. Mocht het kunnen, veranderen kinderen elk jaar hun kamer in een nest dat weerspiegelt wie ze zijn. In een kamer waar ze zich goed voelen en al hun interesses en zintuiten aan bod kunnen laten komen. Dit jaar zijn het paarden, paar jaar later muziek bands, ... Maar elk jaar het behang veranderen, schilderen, meubels aanpassen daar staat niet elke ouder op te wachten.

 

Bij de inrichting van een kinderkamer luister ik heel goed naar de wensen van de ouders maar vooral ook naar de wensen van de kinderen. Die probeer ik op elkaar af te stemmen. In de vormgeving zorg ik voor een basis die aangepast kan worden volgens de leeftijd en wensen van het kind. Zo hoef je niet de volledige inrichting onder handen te nemen. De basis bestaat uit een materiaal dat neutraal is en waar veel met gecombineerd kan worden.

 


Suzan wil vlagjes,

als het kan liefst elke dag opnieuw, ...


Voor Suzan, 5 jaar, mag het elke dag feest zijn. Ze wil vlagjes in haar kamer, in heel veel kleuren. Dat was de aanzet voor haar kinderkamer.

Een kamer waar het alle dagen feest is.

Oona wil een leeshoek,

een kleine cocon, ...


Oona, 12 jaar leest heel graag. Een kleine gezellige cocon in blauw voor haar zelf, om weg te dromen in haar boeken was een must.

 

Voor de basis werd in beide kamers berkenhout en wit gekozen. Ondanks dat er een vast meubel gebouwd werd is er ruimte gelaten voor verandering. De basis in berkenhout met witte deuren blijft behouden maar de gekleurde nissen kunnen aangepast worden naar believen.


De kamers waren reeds voorzien van een compacte wastafel, deze zijn mee verwerkt in het vaste meubel. Zo hebben ze een eigen mini prive badkamertje verborgen in de kast.


Kamer van Suzan
Kamer van Oona

 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page