top of page

Studiomie Feest! Een terugblik op de Gentse Feesten 2013 bij Studiomie.

Bijgewerkt op: 6 sep. 2021

Na het succes van Studiomie Feest 2012 kwam er in 2013 een vervolg. Het werd een culinaire beleving waarbij de inspiratie gehaald werd in de kracht van wit, de puurheid van japan en de schoonheid van smaakvolle kleurrijke accenten. Het was een streling voor het oog en de smaken waren hemels.


WORK IN PROGRESS


Het bedenken, ontwerpen en uitwerken van een event is een geweldig proces. De voortuin van Studiomie, is mijn speeltuin. Hier ben ik niet gebonden aan een vast omlijnde opdracht, hier kan ik volledig mijn goesting doen. Dit is een plek om te experimenteren en mijn passie voor vorm, kleur, smaak en hospitality samen te laten vloeien. De voorbereidingen zijn even boeiend als het resultaat. Hier gaat alles door mijn eigen handen, van het ontwerp tot het bouwen en het zorgen voor een onvergetelijke beleving. Voor dit project heb ik zelfs de fijne wit porseleinen bordjes ontworpen en gemaakt. Dat is het heerlijke aan projecten als dit, het wordt een tijdelijke installatie waar je je grenzen verlegd, nieuwe dingen ontdekt en 100% kan gaan voor je passie.


work in progress snapshots
EEN ONTDEKKING VAN SMAKEN


Een pluk schilderij in constante verandering met flinterdunne porseleinen bordjes waarop smaken liggen die je kent of juist ontdekt. Je ogen dwalen over vormen en kleuren. Je nieuwsgierigheid wordt geprikkeld, je smaak getriggerd. Het was een plezier voor al je zintuigen!SAKE EN THEE BAR


Harmonie, respect, puurheid en kalmte belichamen waar we allemaal naar streven in ons leven. Thee en sake zijn gezelligheidsdrankjes. Je schenkt het andere mensen uit. Het helpt een gevoel van gemeenschappelijkheid en solidariteit op te bouwen. Het uitnodigen van mensen voor een simpel kopje thee heeft een verwarmend gebaar. In de sake en thee bar kon je voor of na het eten genieten van een rustig moment met je gezelschap. De bar was klein met een pure, rustige sfeer en maakte het thee en sake drinken tot een verfijnde beleving.


A MOMENT OF SILENCE


Het Gentse feestgedruis, een stroom van honderdduizend mensen laverend door de stad, feestend en dansend op zoek naar spektakel, theater, drank, muziek en eten. Uitgelaten, plezier, lachen en vertier in het lawaai van door elkaar vloeiende geluiden en geuren. Het grootste en langst durende feest dat alleen door Gentenaars kan georganiseerd worden. Geen enkele stad doet het ons na. Het is elk jaar weer uitkijken naar deze 10 dagen van ongeremd de bloemetjes buiten zetten. De vakantie, de zomer en het leven vieren!


Maar oooooh, hoe zalig was het om hier dan even op adem te komen in een oase van rust!

Ontwerp en productie: Studiomie

Food en drinks: foodsie

Foto's (uitgezonderd snapshots) Reinout Hiel

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page