top of page

INSPIRING INTERIOR

Studiomie helpt je bij het vinden
van de juiste keuzes bij het opfrissen of verbouwen van je woning tot een inspirerende plek

ontwerp keuken studiomie 3.jpg
Yes! Mijn droomhuis gevonden! Hoe maak ik dit nu tot een inspirerende plek?

Je hebt je droomhuis gevonden of 

je huis is toe aan een grondige opfrisbeurt.

Het mist nog persoonlijkheid en karakter.

Hoe kan je de ruimtes opdelen tot een spannend geheel?

Je wil een connectie tussen binnen en buiten.

Je droomt van een thuis dat symbool staat voor warmte en gezelligheid.

Materialen en kleuren, graag!

Maar je ziet door het bos de bomen niet.

Je wil er tot rust komen maar ook energie krijgen. 

Pinterest doet je watertanden.

Boeken inspireren maar doen je hoofd op hol slaan.

Ze doen je dromen maar zetten je niet aan tot actie.

Omdat je niet durft, je twijfelt en onzekerheid neemt de bovenhand. 

Uitvoeren geen probleem, dat kan je zelf want je bent handig!

Keuzes maken in vorm, kleur, materiaal, verdeling van ruimtes, 

daar kan je advies bij gebruiken!

Je hebt iemand nodig die je 100% vertrouwt.

Iemand die naar je wensen luistert en ze weet om te zetten in de juiste beleving.

Iemand die je helpt en de kneepjes van het vak leert.

Iemand die je twijfels weg neemt.

Mieke is de ideale interieurexpert!
Met passie en plezier deelt ze al haar tips en knowhow!

VRAAGSTELLING

OPLOSSING

RUIMTE Je droomhuis bestaat uit ruimte opgedeeld in kamers, afzonderlijke ruimtes. Trek je de kamers open of werk je met hun vast omschreven lijnen? Wat zijn hun positieve en negatieve eigenschappen? 

COMMUNITY Wie zijn de bewoners van het huis? En hoe zorg je ervoor dat iedereen er zich goed voelt? Misschien is er een gedeelde tuin met de buren of misschien heb je juist nood aan je eigen rustige eiland weg van de drukte. Welke fijne oplossingen bestaan er om verschillende karakters toch zichzelf te laten zijn. Hoe fijn is het als je huis een thuis is voor je gezin en een warm uitnodigend huis voor familie en vrienden? 

NATUUR Licht stroomt binnen, werpt schaduwen in de ruimte. Een tuin vol bomen doet groen reflecteren in de ramen. Een stadskoertje, misschien aan de grijze kant. Vogel geluiden of stads geluiden. Kabbelend water. Siezoenen die veranderen en de kamers in verschillende sferen toveren. Allemaal elementen die je al snel over het hoofd ziet maar zo bepalend zijn voor de beleving van je droomwoning. 

Mieke helpt je het belang van ruimte, proportie en zuiverheid te begrijpen. Hoe de ruimte je kan inspireren. Door dieper in te gaan op wat je in handen hebt en de kwaliteiten van de ruimtes te doorgronden kom je tot onverwachte ontdekkingen. En misschien is een kleine ingreep al voldoende om meerwaarde te creëren. 

 

Hospitality is een passie van Mieke. Gasten een warm welkom geven in het One Room Hotel, food events organiseren waar sfeer en beleving de gasten inspireren en woningen creëren waar elke bewoner zich thuis voelt. 

Door gerichte vragen te stellen aan de hand van een mooi vormgegeven e-book komt Mieke tot een oplossing die past bij elke bewoner.

Bijvoorbeeld: Hoe ziet een weekenddag eruit in je droomhuis? wat doe je, wat voel je, wat zie je? Herhaal dit voor een doordeweekse werkdag. Hoe voelt je droomhuis. Wat wil je absoluut niet en wat wel. 

 

Mieke neemt ze allemaal op in het overzicht met tips and tricks. Ze bekijkt de woning van binnen naar buiten en omgekeerd. Zoekt naar linken die gelegd kunnen worden tussen binnen en buiten. Natuur in je leefomgeving is van cruciaal belang. Het brengt rust en sfeer. Dit hoeft geen grote tuin te zijn. Met de juiste planten, een boeketje bloemen, ... kan je binnenshuis een buitengevoel creëren. Met de juiste ingrepen kan je binnen en buiten laten overvloeien. Alle zintuigen spelen mee in de juiste beleving van je thuis. 

 

EYECATCHER Kleur kan je aanbrengen op de muren. Maar kan evengoed een accent zijn in je meubilair. Een oude kast wordt plots hedendaags en stijlvol. De eyecatcher in de kamer!

Er zijn oneindig veel mogelijkheden om kleur toe te voegen in je woning. Heb je meubels die een likje verf mogen krijgen vertel het dan zeker aan Mieke. Samen zoeken jullie een geschikte plaats in de woning en leert Mieke je welke kleur op de muur perfect combineert met de nieuwe kleur op je meubel. Bovendien geeft Mieke je heel graag praktische schilder tips. Van welke korrel schuurpapier, tot verf of olie, ...

Voor je het weet heb je een sfeervol hoekje in de kamer, een echte eyecatcher.

In dit pakket neemt Mieke kleur mee in het advies. Bekijk zeker eens de pagina Colourful interior voor meer info over kleuradvies.

MATERIAAl "Tactiele materialen hebben een buitengewone diepte. Hun gestructureerde oppervlakken vormen licht en schaduw, waardoor een zacht, organisch landschap ontstaat waar het oog doorheen kan dwalen." Marcio Kogan

De zoektocht naar de juiste combinatie van materialen, hoe begin je daar aan. 

Materialen kunnen terug komen in tal van mogelijkheden. In bouwmaterialen bij ingrijpende verbouwingen. Maar evengoed in meubilair, accessoires en objecten. Proportie, zuiverheid en ruimte zijn hier van groot belang. Mieke weet het evenwicht te vinden en heeft een heel grote materialen kennis.

SFEER Ontstaat door de spanning tussen verschillende ruimtes. Door gebruik te maken van kleurschakeringen en het spel van warm licht en schaduw. De plaats waar je in je huis naar toe gaat hangt af van je stemming of van de mensen met wie je samen bent. Sfeer ontstaat door oog te hebben voor de details, het juiste lampje op de juiste plaats, een object dat iets verteld over zijn bewoners. Je huis vertelt een verhaal. Het leest als een dagboek.

Mieke helpt je in het grotere geheel de details te zien die sfeer brengen in je woning. Er is plaats voor heel persoonlijke objecten, tekeningen, kunst die een verhaal vertellen. 

INHOUD VAN DIT PAKKET

Dit pakket bestaat uit een advies op vlak van kleur en materiaalgebruik, lichtarmaturen, meubeladvies, schetsmatige verdelingen van de ruimtes. Aan de hand van een mooi vormgegeven E-book dat je op voorrand invult krijgt Mieke een zicht op je wensen. Dit vormt de ideale basis om het huisbezoek voor te bereiden. Op deze manier verliezen we geen tijd en kunnen we tijdens het bezoek ter plaatse zoveel mogelijk punten aan pakken. Vervolgens krijg je een overzicht met alle tips en know how digitaal doorgestuurd. Vanaf hier kan je actie ondernemen, de handen uit de mouwen steken, erin vliegen ... Maak je van je huis je droomhuis.

Inhoud van dit pakket

* 20 advies uren waarvan 6 uren aan huis

* E-book twv €99

* digitaal verslag met alle besproken informatie, tips, meubel / verlichting lijst, materialen, kleurnummers en schetsmatig indelingsplan.

Niet inbegrepen

* maatwerk, 3D tekeningen, winkelbezoek.

Heb je dit er graag bij kies dan voor het pakket Op Maat

of boek enkele uren bij (uurprijs €95 incl 21% btw)

€1745 incl 21% btw

bottom of page