top of page

COLOURFUL INTERIOR

Studiomie helpt je bij het vinden
van de juiste kleur combinaties

kleuradvies_studiomie.jpg
Ik wil kleur in huis, maar hoe begin ik daar in godsnaam aan?

Je huis is toe aan een opfrisbeurt.

Je huis mist persoonlijkheid. 

Je bent uitgekeken op de kleuren.

De kinderkamer mag wat vrolijker.

Wit is ook maar wit.

Je bent toe aan meer kleur in je interieur.

Pinterest doet je watertanden.

Boeken inspireren maar doen je hoofd op hol slaan.

Ze doen je dromen maar zetten je niet aan tot actie.

Omdat je niet durft, je twijfelt en onzekerheid neemt de bovenhand. 

Schilderen dat kan je zelf, want je bent handig.

Bij het kiezen van de kleuren heb je graag advies.

Je hebt iemand nodig die je 100% vertrouwt.

Iemand die naar je wensen luistert en ze weet om te zetten in het juiste kleurenpallet.

Iemand die je helpt en de kneepjes van het vak leert.

Iemand die je twijfels weg neemt.

Mieke is de ideale kleurexpert!
Met passie en plezier deelt ze al haar tips en knowhow!

VRAAGSTELLING

OPLOSSING

LICHT Alles begint bij de lichtinval. Hoe valt het licht binnen. Is het zuiderlicht, noorderlicht, ... Het ene zorgt voor warm licht, het andere voor koel licht. Licht werpt schaduwen, brengt speelsheid en doet kleuren veranderen, schitteren, verdiepen, vervagen, ...

Mieke komt overdag zodat we de kleuren kunnen bekijken bij daglicht. De lichtinval wordt bestudeert, waar ligt het zuiden, wanneer schijnt de zon binnen, hoe valt het licht in de verschillende seizoenen, wordt het licht gefilterd door gordijnen, ... Niets ontgaat haar.

 

TOOL Kleur is een geweldige tool om een kamer snel en eenvoudig te veranderen van sfeer en beleving. Je hoeft er geen grote verbouwingen voor te doen en je kan het helemaal zelf. Door kleur op de juiste manier toe te passen kan je de kamer vergroten, verkleinen, rust brengen, energie geven. Het komt er op neer de juiste balans te vinden tussen verschillende kleurtinten en toonwaardes. 

Mieke helpt je een mooi evenwichtig kleurenpallet samen te stellen dat perfect is afgestemd op de ruimtes. Samen bekijken we hoe we het ruimtelijk gevoel kunnen versterken. Mieke geeft je tips en tricks die een kamer groter, kleiner, warmer, gezelliger maken. 

Om zorgeloos de schilderwerken aan te vatten kan Mieke je praktische informatie geven op vlak van de juiste schildertechniek, hoe afplakken, welk type verf (mat, glanzend, ...)  

Wil je meer service? Dan bestelt Mieke voor jou de nodige liters verf en schildermateriaal en kan je deze ophalen in je dichtst bijzijnde colora winkelpunt. Bovendien krijg je 1u gratis kleuradvies twv €95 bij een min aankoop van €300 aan verfbenodigdheden.

 

PERSOONLIKHEID Kleur is persoonlijk. Je huis is de verpersoonlijking van jezelf. Een huis dat een thuis is leest als een dagboek. Dus kleuren passen bij de woning en zijn bewoners. Niks leuker voor het bezoek dan snuisteren in een huis dat iets verteld over de gastheer en gastvrouw. Welke kleuren geven je energie, zorgen dat je rust vind, doen je weg dromen, maken dat dat ene souvenir met een geweldig verhaal mooi tot zijn recht komt?

Mieke neemt de tijd om je woning te doorgronden. Gaat op zoek naar de identiteit ervan. Voor ze de kleurenwaaiers boven haalt luistert ze naar je verhaal. Wie wonen er, wat is de leeftijd, zijn er kinderen, welke objecten vertellen een verhaal of hebben een speciale betekenis, ben je een rustig type of eerder energiek, hou je van reizen, verzamel je kunst, ...

Dit is een belangrijke eerste stap bij het samenstellen van een kleurenpallet dat volledig past bij jou. Waar jij je goed in voelt. Want kleur is emotie en persoonlijk!

 

EYECATCHER Kleur kan je aanbrengen op de muren. Maar kan evengoed een accent zijn in je meubilair. Een oude kast wordt plots hedendaags en stijlvol. De eyecatcher in de kamer!

Er zijn oneindig veel mogelijkheden om kleur toe te voegen in je woning. Heb je meubels die een likje verf mogen krijgen vertel het dan zeker aan Mieke. Samen zoeken jullie een geschikte plaats in de woning en leert Mieke je welke kleur op de muur perfect combineert met de nieuwe kleur op je meubel. Bovendien geeft Mieke je heel graag praktische schilder tips. Van welke korrel schuurpapier, tot verf of olie, ...

Voor je het weet heb je een sfeervol hoekje in de kamer, een echte eyecatcher.

FUNCTIE Bij het kiezen van kleuren voor je woning is het van belang goed na te denken over wat de functie van de ruimte is. Kleuren beïnvloeden ons zowel fysiek als emotioneel. In een slaapkamer wil je tot rust komen dus hier geen brandweer rood op de muren. Rood is toch de kleur van hartstocht? Past dit dan niet in de slaapkamer? Wil je toch gaan voor passie in roodtinten? Ga dan op zoek naar een warm, diep, sfeervol rood

Welke kamers hebben welke functie. Wie maakt er gebruik van. Zijn er kamers met een gedeelde functie?

In kamers waar je je moet concentreren komen andere kleurgroepen aan bod als in kamers waar je enkel passeert. Kleuren wekken gevoelens en emotie op en Mieke weet als geen ander de juiste kleuren te plaatsen bij het gevoel dat jij voor ogen hebt.

KLEURSTALEN Hoe kies je kleuren? Hoe kan je nu kleuren kiezen op een kleurwaaier met zulke kleine kleurvakjes! Er zijn oneindig veel soorten kleurwaaiers met elk een andere kleurcode. 

Mieke maakt gebruikt van grote kleurwaaiers waarbij je de kleuren goed kan zien en vergelijken. De gekozen kleuren hebben een universele kleurcode waarmee je bij elke verfwinkel terecht kan. 

INHOUD VAN DIT PAKKET

Dit pakket bestaat uit zuiver kleuradvies. Ter plaatse wordt een kleurenpallet samengesteld. Met de NCS kleurnummers kan je bij elke verfwinkel terecht. Laat je de bestelling van alle verfbenodigdheden liever plaatsen door Studiomie? Geen probleem, Studiomie plaatst de bestelling bij het dichtst bijzijnde colora winkelpunt waar je bestelling vervolgens klaar zal staan voor afhaling. 

Inhoud van dit pakket

*Kleuradvies ter plaatse

*Digitaal overzicht met alle kleurnummers en positionering 

*Indien gewenst bestelling verfmateriaal klaar voor afhaling bij dichtst bijzijnde colora winkelpunt. 

 

Niet inbegrepen

* indelingsplan van de woning, materiaal, meubel en verlichtingsadvies.

Wens je graag een volledige restyling? Kies dan voor de optie Restyling.

€95/uur incl 21% btw

bottom of page